‘Sport heeft meer steun nodig’

Een beeld uit betere tijden: klaverjassen in de kantine van Oliveo. Zulke activiteiten zijn vanwege de baropbrengst belangrijk voor sportverenigingen.

De Sportraad, de vertegenwoordiger van vrijwel alle buiten- en binnensportverenigingen in Pijnacker-Nootdorp, vraagt aan het gemeentebestuur om de huur van de accommodaties gedurende een langere periode niet door te berekenen. Ook vraagt de raad om de WOZ-aanslag van de verenigingen op te schorten en zo mogelijk kwijt te schelden.

Volgens de Sportraad staan de inkomsten van de verenigingen door de coronacrisis onder hoge druk. Contributies komen nog wel binnen, maar de kantine-opbrengsten blijven uit. Ook is het aangaan van nieuwe sponsorcontracten ernstig bemoeilijkt en worden de gesprekken over contractverlengingen met sponsors uitgesteld.

De raad is erg blij met de huuraanpassingen die de gemeente al had toegezegd om de verenigingen tegenmoet te komen. Maar er is meer nodig. Daarom wordt dus om extra ondersteuning gevraagd. “Dit alles zou de verenigingen weer een beetje lucht geven om deze moeilijke periode te overbruggen”, aldus voorzitter Louk Teunissen.

,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *