Sportvelden op de schop

Bij DSVP in Pijnacker ligt momenteel vrijwel alles open.

De renovatie van de buitensportaccommodaties in Pijnacker-Nootdorp is in volle gang. Op de terreinen van RKDEO en SV Nootdorp en op sportpark de Groene Wijdte in Pijnacker wordt sinds vorige week gewerkt aan de aanleg van nieuwe velden, het draaien van het hoofdveld bij DSVP en het uitbreiden van het parkeerterrein.

Bij RKDEO is vorig jaar al begonnen. Daar werd toen een natuurgrasveld vervangen door een derde kunstgrasveld. Nu wordt gewerkt aan vervanging van de twee andere kunstgrasmatten. Bij SV Nootdorp wordt één van de kunstgrasvelden vervangen.

Tribune gesloopt

Op De Groene Wijdte ligt bij voetbalvereniging DSVP momenteel bijna alles open. Het hoofd-grasveld van de club is in de afgelopen dagen in zijn geheel verwijderd en ook de oude tribune is gesloopt. Er komt een nieuw kunstgrasveld voor terug, dat ten opzichte van de vroegere situatie een kwartslag wordt gedraaid. Op het sportpark wordt voor HSVP een vierde zandingestrooid hockeyveld aangelegd.

Met het vervangen van de kunstgrasvelden wordt meteen een milieuprobleem opgelost. De nieuwe velden worden niet meer ingestrooid met rubber korrels die zijn gemaakt van gemalen autobanden, maar met zogenaamde TPE-korrels, thermoplastische elastomeren die minder schadelijk zijn voor het milieu en die ook geen gezondheidsproblemen opleveren.

Ook in de komende jaren wordt nog gewerkt aan de sportterreinen. Zo worden alle velden voorzien van duurzame LED-verlichting.

Tijdens de renovatie bij RKDEO is meteen het probleem verholpen met afwatering in een van de hoeken van het hoofdveld. De drainage bleek verstopt door boomwortels.
Beide kunstgrasvelden van RKDEO worden vervangen.
Het grasveld van DSVP is verwijderd. Er komt kunstgras voor terug, maar dan een kwartslag gedraaid.
Het nieuwe kunstgras op de Groene Wijdte ligt al klaar. Dat wordt straks als tapijtjes uitgerold.
,

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *