‘Stam-pot’ eten voor Roemenië

Een landelijke supermarkt is geregeld in beeld in een tv-reclame met als motto ‘Alwéér stam-pot?’ De clou blijkt te zijn dat er veel verschillende soorten stamppot worden aangeboden. Dat is ook het geval bij een stamppotmaaltijd die vrijdag 22 februari wordt geserveerd in gebouw De Acker in Pijnacker. Jongeren van vier protestantse wijkgemeenten verdienen daarmee geld voor hun actie om komende zomer vrijwilligerswerk te kunnen doen in Roemenië.

Roma

De jongerengroep noemt zich DADO, en die naam is gevormd door de eerste letters van hun kerken: Dorpskerk, Acker, Delfgauw en Ontmoetingskerk. Ze zijn al maanden actief om geld bij een te krijgen voor hun Roemeniëreis. De reiskosten betalen ze zelf, maar voor de projecten die ze ter plaatse gaan doen is extra geld nodig.

De jongeren gaan van 26 juli tot 10 augustus in Cluj Napoca in Roemenië onder meer helpen bij het bouwen van betere woningen en een gemeenschapsruimte voor Roma.

De stamppottenmaaltijd begint op 22 februari om 18 uur. Mee-eten kost 9 euro per persoon, kinderen tot 12 jaar zes euro. Je moet je wel even aanmelden. Dat kan tot 20 februari via dit mailadres.

Jongeren van vier wijkgemeenten voeren actie voor hun Roemenië-project.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *