Startblok helpt je van watervrees af

Het is mogelijk om af te komen van ernstige watervrees.

Een bijzondere cursus in zwembad De Viergang in Pijnacker. Vanaf 1 april helpt de stichting Het Startblok mensen met een ernstige vorm van watervrees van hun angst af. In tien lessen, in water dat hooguit kniediep is, worden de deelnemers geholpen om vertrouwd te raken met het water en om te merken dat ze zich daarin rustig kunnen voelen.

Het Startblok is enkele jaren geleden opgericht door Martijn van Maagdenberg en Ton Lankhorst, die zich samen met een groep vrijwilligers richten op zwemmen voor mensen met een fysieke of geestelijke beperking.

Ook watervrees kan een beperking zijn. Sommige mensen durven niet eens langs een zwembad te lopen of te pootjebaden in zee. Dat kan zijn veroorzaakt door een eerdere traumatische gebeurtenis met water of nare ervaringen met zwemlessen.

Ontspannen

De cursus is niet bedoeld om te leren zwemmen, maar alleen om mensen met watervrees de kans te geven zich te ontspannen en vrij bewegen in het water. Het programma bestaat uit tien lessen met theorie en praktijkoefeningen. Met hele kleine stapjes tegelijk kunnen de deelnemers daarmee ervaren hoe het in het water aanvoelt, dat ze kunnen worden gedragen door het water en hoe het is om een stukje onder water te gaan en weer boven te komen.

De cursus is op tien maandagavonden in april, mei en juni in het Pijnackerse zwembad. De cursus gaat door als er minimaal vier deelnemers zijn. Bij tien aanmeldingen is de cursus vol.

Deelname kost 189 euro. Meer informatie is hier te vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *