Stem op ‘Beste bibliotheek’

Tot en met 22 oktober kunnen inwoners van Pijnacker-Nootdorp (en natuurlijk ook van de rest van Nederland) stemmen op een van de vijf bibliotheken in het land die door het Bibliotheekblad zijn genomineerd voor de titel ‘Beste Bibliotheek 2021’. Zoals eerder gemeld is de Nootdorpse vestiging van Bibliotheek Oostland, CulturA & Zo, een van de vijf genomineerden. De uiteindelijke keuze valt op de bibliotheek die zowel door de vakjury als door het publiek als hoogste wordt gewaardeerd.

De vakjury, die bestaat uit specialisten uit het bibliotheekvak, stelde voor dit jaar een shortlist van twaalf bibliotheken samen, waaruit uiteindelijk de vijf genomineerden werden gekozen. Dat CulturA & Zo bij de laatste vijf zit is dus al bijzonder. Maar de medewerkers van de bibliotheek en van het cultureel centrum in Nootdorp willen nu natuurlijk ook winnen. Daarom is een campagne van start gegaan om zoveel mogelijk leden van de bibliotheek en gebruikers van CulturA & Zo hun stem uit te laten brengen.

Om de Nootdorpse vestiging van de bibliotheek bij de jury en bij het publiek te introduceren heeft Bibliotheek Oostland een filmpje gemaakt dat een beeld geeft van alle activiteiten die in het Nootdorpse centrum plaatsvinden. In het filmpje is een zelfgemaakte rap te horen die gaat over de kracht van elkaar ontmoeten in de culturele huiskamer van het dorp.

Stem mee

Stemmen kan tot en met 22 oktober op de website van het Bibliotheekblad. Naast Bibliotheek Oostland zijn ook bibliotheken in Budel, Alphen aan de Rijn, Venlo en Kerkrade genomineerd. Daarnaast kan er ook gestemd worden op een van de drie genomineerde bibliotheekspecialisten.

Pijnacker-Nootdorp Actueel besteedt in de komende weken extra aandacht aan de activiteiten in de Nootdorpse vestiging van Bibliotheek Oostland. Via de stemknop aan de rechterzijde van deze pagina kom je bij die informatie en kun je ook gemakkelijk naar de stempagina van het Bibliotheekblad.

, ,

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *