Strandje bij Dobbeplas weer open

Verblijfsrecreatie rond de Dobbeplas mag weer. Jammer dat er nou juist in de komende dagen weinig zon te verwachten is.

Goed nieuws voor inwoners die zich willen ontspannen op het strandje en de speelvelden rond de Dobbeplas. Burgemeester Francisca Ravestein heeft de voorlopige afsluiting van het gebied ongedaan gemaakt. Wel onder voorwaarden, want als het opnieuw te druk wordt kan de verruiming zomaar weer worden ingetrokken.

Ook op de voetbalvelden van RKDEO en SV Nootdorp zijn de gebiedsverboden vandaag weer opgeheven.

Het besluit om te recreëren bij de plas werd eind april genomen omdat het veel te druk werd op het strandje en de speelweiden. “Tegen onze zin”, zei burgemeester Ravestein eerder deze week tijdens een persgesprek. In de afgelopen dagen is overleg gevoerd met handhaving en met de veiligheidsregio, en dat heeft erin geresulteerd dat het verblijfsgebied weer toegankelijk wordt.

De gemeentelijke handhavers houden de zaak wel goed in de gaten, want anderhalve meter afstand blijft geboden. Wordt het opnieuw te druk, dan zal zeker worden ingegrepen.

In de komende dagen zal dat vermoedelijk niet gebeuren, want de zon laat zich voorlopig niet veel zien en ook de temperaturen komen tot en met het weekend niet boven de 15 graden. Pas in de loop van volgende week lopen de temperaturen overdag weer wat op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *