SV Nootdorp en DSVP winnen eerste bekerwedstrijd

De eerste bekerwedstrijd van het seizoen 2021-2022 begon Nootdorp op het eigen sportpark ‘s-Gravenhout tegen Nieuwenhoorn uit Hellevoetsluis. Net als Nootdorp komen zij uit in de 1e klasse zaterdag. Waar de tegenstanders tijdens de voorbereiding nog wisten te winnen van Nootdorp (4-1) hadden ze vandaag geen kans tegen de ploeg van trainer Marco Jalink. De start van zijn ploeg was goed, ”Zoals we het wilden als staf”. De doelpunten werden gemaakt voor de rust.

De eerste was van Randy Stanneveld. Vleugel aanvaller Joey van Maaren maakte er vlak voor rust twee, waardoor de eindstand werd bepaald op 3-0. Na rust kreeg Nootdorp via Jop Verhagen nog een grote kans op de 4-0, maar zijn schot ging naast. Jalink was na afloop tevreden over zijn ploeg, ”De overwinning was verdiend. Voor de rust hebben we goed gespeeld, nu ook volhouden na de rust. Er was in de tweede helft minder druk naar voren van onze kant, we speelden iets compacter. Ik ben hoe dan ook trots op de jongens”. De andere wedstrijd uit deze poule ging tussen SVC ’08 en Sparta (AV), eerstgenoemde wist met 1-0 te winnen.

Hattrick

Op sportpark De Groene Wijdte was er veel volk afgekomen op de eerste bekerwedstrijd van de DSVP-heren tegen het Rotterdamse Rijnmond Hoogvliet Sport. De ploeg van trainer Dennis van den Steen was een groot gedeelte van de wedstrijd de betere van de twee. De score werd na 22 minuten geopend via spits Dylan de Haan. De aanval begon nadat keeper Dave Hes een grote kans van de bezoekers tegenhield. De bal kwam uiteindelijk bij Bas van der Meide terecht die De Haan weg stuurde naar het doel en zo kon afronden.

Na een korte drinkpauze viel de gelijkmaker via Vincent van Bolhuis. De thuisploeg rechtte de rug snel door na vijf minuten via Rick Groen de 2-1 te maken. Na rust begon DSVP sterk en kreeg via De Haan en Luuk Marskamp twee grote kansen op de 3-1. Die viel uiteindelijk na 24 minuten gespeeld te hebben in de tweede helft. Na een voorzet van rechts rondde De Haan af. Een van de mooiste van de middag viel vijf minuten later. Nick Jense schoot van net buiten het strafschop de bal in de verre kruising. De keeper van de bezoekers stond erbij en kon er alleen naar kijken. Rijnmond Hoogvliet kreeg een paar minuten voor tijd een penalty na hands van een verdediger van DSVP. Ondanks dat keeper Dave Hes de bal raakte ging die er toch in. Vlak voor tijd viel het laatste doelpunt. Dylan de Haan maakte de 5-2, wat tevens zijn derde van de middag was.

Trainer Dennis van den Steen was na afloop blij met zijn team. ”We hebben veel kansen gecreëerd, in het verleden hebben we daar wel eens moeite mee gehad.”.

”Tweede hattrick op rij, dat is wel lekker”, zei Dylan de Haan na afloop. ”Dit waren misschien niet de mooiste, maar wel de lekkerste. Ik stond op het juiste moment op de goede plaats en dan vallen ze mooi binnen.” De andere wedstrijd uit deze poule ging tussen Rhoon en VVSB. Dat werd een doelpuntloos gelijkspel.

Teleurstellend

Oliveo begon zaterdagmiddag het bekertoernooi tegen VV Rockanje. Waar het team van Rainer Edwin Vurens vorige seizoen gelijk goed begonnen was, is dat nu niet het geval. De kansen werden wel weer gecreëerd, maar de vele mogelijkheden werden niet benut. Oliveo kwam wel op een verdiende 0-1 voorsprong via verdediger Gerben Pels. De ploeg van Vurens kreeg zat kansen om de voorsprong te verdubbelen, maar de aanvallers stonden niet op scherp. Rockanje had aan een handjevol kansen genoeg om tot scoren te komen. De thuisploeg deed dat zelfs twee keer en wist zo de eerste bekerwedstrijd te winnen met 2-1.

Edwin Vurens was teleurgesteld in zijn Oliveo. ”Het positieve van vandaag was dat we in ieder geval wel de kansen creëeren. Als ze er zelfs niet in gaan als je voor de doellijn staat, is het wel erg teleurstellend. Het is geen excuus, maar we misten ook wel wat mensen, ook voorin zoals Tim van Rheenen. Verder waren we achterin best slordig en gaven daardoor te veel weg, waardoor ze twee keer wisten te scoren”. De andere wedstrijd ging tussen NSV ’46 en Zinkwegse Boys, die wedstrijd eindigde in 2-0 voor NSV ’46.

,

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *