SWOP kan veel vrijwilligers gebruiken

Voor het project Hulp bij Thuisadministratie en allerlei andere activiteiten zijn nieuwe vrijwilligers nodig.

De activiteiten van de SWOP komen langzamerhand weer op gang. Zo zijn de welzijnslocaties in Delfgauw, Pijnacker en Nootdorp weer open, ouderen kunnen daar na aanmelding weer koffie of thee drinken en ook het belastingspreekuur is hervat. Nu de activiteiten weer gaan beginnen wordt het ook belangrijk dat er nieuwe vrijwilligers gevonden worden verschillende vacatures die de SWOP op dit gebied heeft.

De SWOP heeft een heel rijtje van functies waar vrijwilligers voor worden gezocht. Zo wordt iemand gezocht die de organisatie op zich wil nemen van het Alzheimer Trefpunt in Pijnacker. Ook zijn er mensen nodig die koffie schenken en voor gezelligheid zorgen tijdens de koffieochtenden in wijkcentrum De Kiezel en voor en na activiteiten in dienstencentrum De Schakelaar.

Mensen die aardig thuis zijn in omgaan met geld, budgetteren en de financiële huishouding zijn zeer welkom bij het project Hulp bij Thuisadministratie. Vrijwilligers bij dit project krijgen na een interne scholing twee of drie cliënten onder hun hoede, vaak mensen met een minimum inkomen, die zelf niet goed in staat zijn om hun administratie op orde te houden.

Ook de Bezoekdienst van de SWOP kan meer vrijwilligers gebruiken. Zij worden gekoppeld aan een person of echtpaar voor ondersteuning, gezelschap of om samen eens iets te ondernemen. De cliënten zijn mensen die zelf niet zoveel contacten hebben omdat hun eigen netwerk niet zo groot is.

Het lijstje met vrijwilligersvacatures noemt ook vertaalhulpen Tigrinya (de taal van Ethiopië) of Arabisch, begeleiders van soosactiviteiten in Nootdorp, iemand voor een alleengaandengroep in Delfgauw en enkele chauffeurs.

Alle vacatures van de SWOP zijn hier te vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *