Enthousiast Voetlicht mag eindelijk weer los

Nog een paar weken repeteren, dan mogen de mensen van toneelvereniging ’t Voetlicht voor het eerst sinds anderhalf jaar weer het podium op. Nu de coronabeperkingen voor een belangrijk deel zijn opgeheven hopen de spelers weer op vijf keer een kneitervolle zaal. Eindelijk mogen ze het blijspel ‘Laat mij maar begaan’ van Luuk van Wijk, dat vanwege corona een paar keer moest worden uitgesteld, op de planken van theater CulturA & Zo in Nootdorp brengen.

’t Voetlicht is niet alleen blij voor de eigen spelers en speelsters; de vereniging vindt het ook fantastisch dat CulturA & Zo weer op gang komt na de moeilijke maanden die achter ons liggen. Pascal Beuman, spelend lid van ’t Voetlicht die ook geregeld de techniek doet in de theaterzaal voor allerlei andere producties: “De cultuursector is zo hard geraakt. We hopen echt dat we in de komende tijd weer volop het plezier mogen beleven om mensen blij te maken met mooie voorstellingen in het theater.”

De Nootdorpse toneelvereniging is al vele jaren vaste bespeler van CulturA. De omvorming van het culturele centrum in zijn huidige vorm, met daarin Bibliotheek Oostland in de belangrijkste rol, is een groot succes, vindt Beuman. Hoe ervaart hij de combinatie van bibliotheek, theater, cultuureducatie en al die andere functies in het gebouw? “Fantastisch. In één woord fantastisch.”

Liefde

“Waarom? Dan zijn we morgenochtend vroeg nog bezig. De gastvrijheid, de warmte, het enthousiasme van iedereen die erbij betrokken is, de liefde die mensen uitstralen die hier werken. De beheerders Jules en Jessica zijn als eerste aanspreekpunt geweldig: altijd meedenken als er iets nodig is. Manuela die met haar pr altijd enthousiast bezig is om de zaal vol te krijgen. En als je ziet wat er in de afgelopen tijd geïnvesteerd is in de techniek in de zaal: dat komt op het conto van Petra Togni en haar team. Ik kan me niet beter wensen.”

Pascal Beuman vindt het terecht dat Bibliotheek Oostland met CulturA & Zo genomineerd is voor de titel van ‘Beste Bibliotheek 2021’, juist omdat het Nootdorpse gebouw zoveel meer omvat dan alleen een bibliotheek. Het is wat hem betreft ook een prachtige gelegenheid om het gebouw en alles wat er in gebeurt in het zonnetje te zetten. “Zeker nu kan er haast niet voldoende aandacht worden gegeven aan de cultuursector en daar schaar ik de bibliotheek ook onder. Zoals het hier nu allemaal loopt: ze verdienen zeker een podium.”

Wie dat ook vindt kan nog tot en met 22 oktober stemmen op CulturA & Zo als Beste Bibliotheekfiliaal van het jaar. En daarna meteen kaarten bestellen voor een van de voorstellingen van ’t Voetlicht, 29 en 30 oktober, 5 en 6 november en op 7 november nog een matinee. De kaarten zijn hier te reserveren.

, ,

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *