Taalles via videoverbinding

De medewerkers en vrijwilligers van het Taalhuis van Bibliotheek Oostland werken er hard aan om de taallessen zo veel mogelijk via videoverbindingen door te laten gaan. Zo was er al een leesclub via WhatsApp, werd vandaag een online Taalontmoeting gehouden en staat voor zaterdag een digitaal taalcafé gepland.

Kimberley Steenbergen van het Taalhuis vindt het fijn dat dat nu allemaal een beetje op gang begint te komen. “We hebben juist vanmiddag met een aantal mensen een webinar gevolgd over wat er op dit gebied allemaal mogelijk is. Met een beetje creativiteit kan er heel veel.”

Digitale middelen zijn er tegenwoordig volop. Via Messenger en andere chatprogramma’s is het mogelijk om met groepjes te videobellen, voor mensen die gebruik maken van een Apple, iPad of iPhone is er FaceTime, en zo zijn er nog meer voorbeelden van programma’s, die juist in deze periode door veel mensen voor het eerst worden uitgeprobeerd.

Digitaal vaardig

Het is niet voor alle deelnemers een oplossing, zegt Kimberley. “Er zijn best nog veel mensen die niet zo digitaal vaardig zijn. Daarom geven we via onze website ook veel linkjes naar sites met taalcursussen, want die zijn er ook volop. En het is leuk dat allerlei organisaties nu zaken gratis beschikbaar stellen.”

Dat nu de digitale middelen zo goed en zo kwaad als dat gaat worden ingezet voor de taaltrainingen geeft misschien ook wel nieuwe kansen voor de periode na de coronacrisis, denkt Kimberley. “Het is een mooi testmoment om te zien of er functies zijn die we in de toekomst ook kunnen blijven gebruiken.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *