Telekids zet centrum op stelten

Het RTL-programma Telekids is zaterdag de hele dag op het Raadhuisplein in Pijnacker bezig met opnamen voor Hou ’t Schoon – De Afvalrace. Dat programma, dat vanaf september wordt uitgezonden, wordt tot eind juni opgenomen in negen steden en dorpen in Nederland. Op 6 mei was Amstelveen aan de beurt, zaterdag Pijnacker-Nootdorp als tweede.

Voor de Afvalrace hebben zich veel kinderen van 8 tot 12 jaar aangemeld. Honderd van hen doen tussen half elf en half twee mee aan het Groot Afvalspel. Van alle deelnemers gaan er maar 16 door naar de daaropvolgende vragenronde en van deze 16 blijven er nog maar tien over die nog verder mogen spelen. Een echt afvalspel dus, maar daar gaat het dus ook over: over afval en alles wat daarmee te maken heeft. Dat krijgt ook gestalte in het finalespel: de zwerfvuilstormbaan.

Ook kinderen die niet voor de tv-opname zijn geselecteerd kunnen meedoen. Tussen 10 en 16 uur is de stormbaan open voor het publiek, en vanaf 12 uur is er elk half uur een lokale afvalquiz.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *