Teleurstelling, ook begrip bij voetbalclubs

Een spelmoment uit de wedstrijd van DSVP tegen Naaldwijk, in september vorig jaar. De competitie wordt dit seizoen niet meer hervat.

De KNVB heeft woensdag besloten om voor de rest van het seizoen alle amateurcompetities stop te zetten. Voetballers tot 27 jaar mogen door de versoepelingen van de coronamaatregelen binnenkort wel trainen in groepsverband, maar wedstrijden spelen is nog niet mogelijk. Spelers en trainers van de amateurclubs uit Pijnacker-Nootdorp reageren teleurgesteld, maar er is ook begrip.

”Het is enorm balen dat de competities niet meer worden hervat, maar het is wel logisch”, zegt DSVP-keeper Dave Hes. ”Het is denk ik onmogelijk om in zo’n korte tijd nog een competitie te spelen. Wel hoop ik dat we nog iets van wedstrijden kunnen spelen, want we staan erom te springen.”

Ook Oliveo-aanvaller Tim van Rheenen baalt ontzettend. “We waren goed begonnen aan de competitie, maar dat telt helaas niet. Het is te hopen dat we op één of andere manier toch kunnen promoveren, al heb ik daar wel een hard hoofd in. Wij zijn niet de enige club die die er goed voor stonden en drie wedstrijden zegt niet veel voor de KNVB.”

Net als Van Rheenen geeft ook RKDEO-spits Tommy Simonis toe dat hij dit besluit wel zag aankomen. ”Al blijft het besluit wel jammer natuurlijk. Ik ben nu ook wel benieuwd wat er nu verzonnen gaat worden zodat we, als we weer mogen spelen, toch nog iets kunnen doen in competitieverband.”

Accepteren

Cees Kruys, de trainer van de DSVP-vrouwen 1, baalt ervan dat de competitie is stilgelegd. ”Als voetbalgek vind ik het heel jammer, want ik had graag met de meiden het seizoen afgemaakt. Helaas maakt corona dat onmogelijk. We moeten dat allemaal accepteren, maar persoonlijk had ik uiteraard liever door gevoetbald.”

Volgens de trainer van de RKDEO-vrouwen, Wendy Rietveld, was er weinig anders mogelijk dan deze beslissing. ”Een team in onze competitie heeft bijvoorbeeld alleen maar dames van onder de 27 en kan vanaf volgende week voluit trainen, terwijl andere teams meerdere speelsters boven de 27 jaar hebben en dan in het nadeel zouden zijn als er bijvoorbeeld in april toch hervat zou gaan worden.”

Sprankje hoop

Toch heeft Rietveld hoop dat er een paar oefenwedstrijden gespeeld kunnen worden. ”Ik verwacht na 15 maart met de hele ploeg te gaan trainen en ik hoop dat we dan vanaf half of eind april wat vriendschappelijke wedstrijden kunnen spelen. Dan kunnen de meiden wat wedstrijdritme opdoen, plezier terug krijgen en als voorbereiding op het volgende seizoen, als alles hopelijk weer normaal zal gaan.”

Wippolder-aanvoerder Daley Uythof wist wat er zat te komen. ”Maar er was toch altijd een sprankje hoop dat ze misschien de eerste seizoenshelft uit zouden laten spelen.”

Uythof vindt het overigens jammer dat trainer Ronald Hes afscheid neemt bij Wippolder. ”Dat hij weg gaat is hartstikke zonde. Vooral omdat het een goede trainer is en de resultaten waren er. Het kwam bij ons als spelersgroep als grote verrassing. Gelukkig heeft de club snel gehandeld door Mark Moen aan te stellen als nieuwe trainer. Bij veel spelers en fans maakt hij al een goede indruk.”

Snel gehandeld

De trainer van de RKDEO-heren, Wesley Epskamp, vindt het besluit om ed competitienier af te maken wel logisch. ”Als er niet meer gespeeld kan worden voor promotie of degradatie moet je je afvragen wat het nut is om de competitie te hervatten. Laten we hopen dat alles weer snel door kan gaann. De eerste stap is gezet door middel van weer contact tot 27 jaar op de training.”

Ook SV Nootdorp-trainer Marco Jalink noemt het de beste oplossing. “Ik vond het al eerder het geen goed idee om het seizoen af te maken. Ik hoop wel dat we weer snel meer mogen, want ik vind het raar dat we maar tot 27 jaar mogen trainen.”

Ook heeft Jalink een idee om toch weer wat wedstrijden te kunnen spelen. ”Misschien een soort bekercompetitie op regionaal gebied. In poulefases wedstrijden spelen, tegen gelijkwaardige ploegen uiteraard.

De trainer heeft ook nog wat nieuws op spelersgebied bij Nootdorp. ”Ronald Simonis (keeper) gaat weg bij Nootdorp. Hij gaat naar zaterdag derdeklasser HBSS uit Schiedam. Gelukkig hebben we snel een vervanger kunnen halen in Michael de Leeuw, hij komt over van VV Zwaluwen uit Vlaardingen. Voor de rest blijft iedereen. Er komen alleen spelers bij die echt van toegevoegde waarde zijn.”

,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *