Tiener aangehouden na Dobbeplasfeestje

Een 16-jarige jongeman is dinsdagavond door de politie aangehouden wegens opruiend gedrag. Dat gebeurde tijdens een actie waarbij de politie een groep jongeren wegstuurde, die van plan was bij de Dobbeplas in Nootdorp een zogenaamd Project X-feestje te houden. Op sociale media zou zijn opgeroepen om naar de plas te komen en om ‘veel drank, drugs en vuurwerk mee te brengen’.

Volgens een politiewoordvoerder waren de oproepen op sociale media vooraf al opgevallen. “Als we horen van zo’n oproep, dan bekijken we of er maatregelen nodig zijn om de openbare orde te handhaven”, aldus de woordvoerder. Uit voorzorg waren er daarom al agenten aanwezig rond de Dobbeplas.

In het begin van de avond verschenen er inderdaad groepjes jongeren. In overleg met loco-burgemeester Ilona Jense, die namens de gemeente optrad omdat burgemeester Francisca Ravestein op vakantie is, heeft de politie de jongeren verzocht om weer te vertrekken, meldt een woordvoerder op het gemeentekantoor. “De jongeren gaven gehoor aan dit verzoek.”

Vuurwerk

De politie heeft de situatie nog enige tijd aangekeken, omdat de jongeren zich steeds weer op verschillende plekken in de omgeving van de Dobbeplas verzamelden. Bovendien werd er in de loop van de avond vuurwerk afgestoken en werden er beledigende teksten geroepen, zo meldt de politiewoordvoerder.

Rond 01.00 uur was het weer rustig rond de Dobbeplas. Wel waren er later nog meldingen vanuit Ypenburg dat jongeren daar herrie maakten en voor wat onrust in de buurt zorgden.

Kritisch

Op de sociale media wordt over het algemeen vrij kritisch gereageerd op de actie van de politie. “Ik vind dit wel een beetje overdreven”, reageert iemand op Facebook, “nu spreken ze op een plek af waar geen woningen staan en ze dus niet echt voor overlast kunnen zorgen… krijgen ze dit weer. Wat mogen de jongelui nog wel?”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *