Tigertastic: nog een week te gaan

De Pijnackerse trompettist Ruben van der Kleij is samen met zijn band Ruby and the Blizzards hard bezig aan de laatste voorbereidingen voor ‘Tigertastic’, het benefietconcert in het kader van de actie van het Wereldnatuurfonds voor de bescherming van tijgers. De kaartverkoop voor dat concert, op 27 oktober in Rotterdam, komt goed op gang, maar er zijn nog volop kaarten te koop.

Ruben heeft met zijn muzikale vrienden hard gewerkt aan de voorbereidingen voor het concert. “Het repertoire staat inmiddels vast en dat wordt heel leuk: er zitten verrassende dingen tussen. Ik denk dat het heel leuk wordt. We hebben er echt veel zin in.”

Het Wereldnatuurfonds zet zich al een tijdje in voor de tijger. Volgens organisatie leven er nog maar 3900 tijgers in het wild en dat aantal neemt steeds verder af door stroperij en bedreigingen van hun leefgebied. De muzikant wil daar met het concert geld voor bij elkaar brengen. Vorig jaar deed hij al zoiets: toen hield hij als afsluiting van zijn studie aan het conservatorium in Haarlem een concert ten bate van de olifant.

Het benefietconcert wordt gegeven in het Rotterdamse poppodium Bird. Het programma is een mix zijn van blues, rock & roll, pop en soul: het repertoire dat de 11-koppige band Ruby and the Blizzards altijd speelt. 

Meer over het benefietconcert is te vinden op deze webpagina.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *