Tijdelijke weg is mooie oplossing

De tijdelijke weg langs de werkzaamheden aan het Hazepad blijkt een prima oplossing voor voetgangers en fietsers.

Nu de werkzaamheden voor de versteviging van de kade langs de Tweemolentjesvaart volop zijn begonnen, blijkt de tijdelijke weg voor fietsers en voetgangers die aannemingsbedrijf KSW heeft aangelegd tussen de bruggetjes een uitstekende oplossing. Fietsers en voetgangers die vanaf de Dwarskade in Nootdorp en de aangrenzende wijk de Bras naar de Dobbeplas willen of verder in de richting van Pijnacker, hoeven nu geen kilometers om te rijden, zoals aanvankelijk was gepland.

Vanwege de versteviging van de kade is ook het laatste stukje van het Hazepad, dat uitkomt op het fiets- en voetgangersbrug over de Poldervaart, gedurende een aantal maanden afgesloten. Bewoners van het daarbij gelegen deel van Nootdorp en de Haagse wijk Ypenburg dreigden hierdoor flink om te moeten rijden, over de Oudeweg en de Noordweg, om bij de Dobbeplas of in Pijnacker te kunnen komen. Daar klonk veel protest over en ook in de gemeenteraad werden kritische opmerkingen gemaakt over de lange omleidingsroute.

De oplossing die uiteindelijk is gevonden blijkt nu prima te werken. Een tijdelijke weg langs de werkzaamheden, tussen hekken door die aan weerszijden zijn geplaatst, zorgt ervoor dat fietsers en voetgangers de omleidingsroute kunnen volgen die al maandenlang geldt sinds het Hazepad is afgesloten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *