Tobbedansen in vijver Pijnacker-Noord

De vijver bij de Thorbeckelaan in Pijnacker-Noord wordt de locatie van het tobbedansen.

Team4Talent haalt een oud maar nog steeds populair spel naar Pijnacker: tobbedansen. Zondag is de grote vijver in Pijnacker-Noord, tegenover sportpark De Groene Wijdte, de locatie van dit spectaculaire evenement.

Er komt een schans waar vanaf de deelnemers in zelfgebouwde vaartuigen zo snel mogelijk het water in zullen duiken, en midden in de vijver staat dan de bel waar de sportieve inwoners zo snel mogelijk aan moeten trekken om de tijdwaarneming te stoppen.

Tobbedansen was een van de meest populaire onderdelen van het tv-programma Te Land, Ter Zee en In de Lucht, dat vanaf 1978 door de TROS werd uitgezonden. Tobbedansen was de eerste keer in Harlingen, daarna vaak in de haven van Gorinchem, met als presentator André van Duin, later opgevolgd door Ron Brandsteder en Jack van Gelder. Hoe het er in die beginjaren aan toe ging is nog te zien op Youtube, waar een aflevering van 30 juni 1979 te bekijken is.

Zo spectaculair als in die jaren wordt het niet meer, maar toch gaat Team4Talent er vanuit dat veel inwoners uit Pijnacker-Nootdorp er zin in hebben om mee te doen. Niet alleen het spektakel op de vijver zelf wordt leuk; dat geldt ook voor allerlei extra activiteiten rond de vijver.

Het begint zondag om een uur ’s middags.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *