Tobbenplas

‘Dobbeplas weer helemaal schoon’, kopten we gisteren. Het Hoogheemraadschap Delfland, dat onderzoek had gedaan naar de waterkwaliteit, had laten weten dat de groenalg, die in het populaire meer bij Nootdorp was aangetroffen, was verdwenen.

Maar volgens een bericht in de lokale krant Telstar klopt daar niets van. Telstar Online laat meerdere mensen aan het woord die hun kinderen onder de bulten en met veel jeuk thuis zagen komen, nadat ze in de Dobbeplas hadden gezwommen.

Enkele weken geleden kwamen de eerste signalen dat er iets mis was met het water van de Dobbeplas. Het Hoogheemraadschap stelde een onderzoek in naar de waterkwaliteit, maar kon geen oorzaak vinden voor de klachten die waren gerapporteerd. In elk geval was er geen sprake van het schadelijke blauwalg, dat in open zwemwater nogal eens voor problemen zorgt. Wel werd een andere algsoort gevonden, die volgens het schap minder schadelijk zou zijn.

Aanvankelijk werd zwemmen in het water van de plas ontraden tot er nader onderzoek zou zijn gedaan. Met borden bij de plas werd gewaarschuwd dat het beter was om die het water in te gaan. Maar maandag meldde Delfland dat de plas weer schoon was, en dat iedereen er weer veilig in kon zwemmen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *