Toch weer NL Doet dit jaar?

Het is hartstikke spannend natuurlijk of het allemaal gaat lukken, maar de organisatoren van de grote jaarlijkse vrijwilligersactiviteit NL Doet gáán er gewoon voor. Op 28 en 29 mei is de volgende editie van het evenement gepland, en ook in Pijnacker-Nootdorp zijn er alweer verschillende organisaties die mensen zoeken voor allerlei klussen op deze dagen.

Tot nu toe ligt het zwaartepunt van de werkzaamheden op zaterdag 29 mei. Ruiterclub Pijnacker heeft een heel wensenlijstje: het vernieuwen van de staldeuren, het buitenterrein opknappen, wilgen snoeien, de kantine verven en nog zo het een en ander. Ook bij Scouting Nootdorp zijn weer veel klussen die aangepakt kunnen worden. Woonzorgcentrum Weidehof, Ipse de Bruggen, het Scouting kampeerterrein Bieslandsebos en Stichting Groenkracht verwelkomen ook graag mensen die een dagje hun handen uit de mouwen willen steken.

De kans is groot dat er in de komende maanden nog klussen bij komen. Organisaties die mee willen doen kunnen hun klussen nog aanbieden bij het Oranjefonds, de organisator achter NL Doet.

Zoek een klus uit

Inwoners die op 28 en 29 mei in Pijnacker-Nootdorp willen komen helpen kunnen een leuke klus uitzoeken op de NL Doet-pagina van de SWOP. Van daaruit worden ze naar de aanmeldpagina van het Oranjefonds geleid.

Vorig jaar ging NL Doet vanwege de coronacrisis niet door. In eerdere jaren deden ook leden van het college van B & W en gemeenteraadsleden hun werkkleren aan om ergens te schilderen, te timmeren of op te ruimen. Dat zal dit jaar vermoedelijk ook wel weer het geval zijn.

,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *