Training voor nieuwe gezinsmaatjes

Het draait niet altijd lekker in gezinnen. Een gezinsmaatje kan soms goede ondersteuning bieden.

Humanitas is een van de organisaties die zich bekommeren om kwetsbare gezinnen waar ouders hulp kunnen gebruiken om de zaak draaiend te kunnen houden. Dat is soms nodig als er sprake is van ziekte of psychische overbelasting, maar er kunnen ook andere oorzaken zijn waardoor ondersteuning in het gezin hard nodig is.

Humanitas doet dit werk ook in Pijnacker-Nootdorp. Vrijwilligers geven als gezinsmaatje een paar uur per week van hun tijd om bij een gezin langs te gaan voor een luisterend oor of voor wat ontlasting van de ouders. Om aan de vraag te kunnen voldoen zijn er dringend extra vrijwilligers nodig.

De organisatie zorgt ervoor dat de nieuwe gezinsmaatjes goed worden ondersteund, onder andere door een training voordat ze in een gezin aan de slag gaan. Op 14 oktober begint er zo’n training voor nieuwe vrijwilligers.

Wie meer wil weten wat het vrijwilligerswerk inhoudt of mee wil doen aan deze training kan zich melden bij Anke IJdens, bereikbaar via tel. 06 1334 0233 of per e-mail: a.ijdens@humanitas.nl.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *