Rietveld: Handhaven in de 1e klasse

Wendy Rietveld: Het mag allemaal wel iets professioneler

VOETBAL | De voorbereiding op het nieuwe seizoen is begonnen voor het damesteam van RKDEO. De eerste training van dit seizoen was afgelopen zondag en deze week hebben ze nog eens drie keer getraind: op dinsdag, donderdag en vrijdag. Trainer Wendy Rietveld en aanvoerder Larissa Zoutman blikken vooruit op het nieuwe seizoen in de eerste klasse.

De nieuwe trainer kan niet wachten om te beginnen. ”We hebben genoeg rust gehad afgelopen zomer en de groep is weer enthousiast begonnen. Dat zie je ook aan de opkomst. Ik heb er weer zin in.” Na de laatste wedstrijd op 16 juni, de promotiewedstrijd tegen VV Hontenisse, is er wel het een en andere gebeurd in de selectie. Rietveld: ”In totaal hebben we vijftien nieuwe speelsters. Afgelopen week zijn er nog twee die meegetraind hebben en er misschien ook nog bij komen.”

Feyenoord

Vorig seizoen was Rietveld trainer bij Feyenoord. Ze gaat proberen wat ze daar geleerd heeft over te brengen naar RKDEO. ”Het is allemaal sowieso anders, want daar werkte ik met de grootste talenten van Rotterdam en omgeving. Daar trainden we ook drie keer in de week en daar was echt alles professioneel. Dat probeer ik nu ook naar RKDEO te brengen, want we gaan toch eerste klasse voetballen. Dan mag het ook allemaal wel iets professioneler. Ook in de leeftijd is het een groot verschil. Daar werkte ik met meiden onder de vijftien jaar en hier zijn het allemaal volwassen meiden. Dat is wel even schakelen, maar het niveau valt niet tegen tot nu toe.”

De vraag ligt voor de hand waarom ze haar functie bij Feyenoord opgaf en terugkeerde naar haar oude club in Nootdorp. ”Feyenoord was niet meer te combineren met mijn privéleven en mijn werk, en heb het gewoon altijd naar mijn zin gehad bij RKDEO. Ik raakte enthousiast toen ik de vacature zag en gelukkig was RKDEO dat ook toen ik kwam.”

Pittig

Ook voor de spelersgroep is het anders met de nieuwe trainer, zegt aanvoerder Larissa Zoutman. ”Het is best pittig met Wendy, al kunnen we denk ik wel veel van haar leren. De oefeningen die we doen zijn bijvoorbeeld anders, die zijn net wat intensiever. Maar dat is wel nodig, willen we overleven in de eerste klasse.”

Over de verwachtingen voor het nieuwe seizoen zijn ze het wel eens. Zoutman: ”Meedoen in de eerste klasse en ons proberen te handhaven. Gewoon laten zien wat we kunnen als team en hopen dat we misschien over een paar jaar de stap kunnen maken naar de hoofdklasse.”

We moeten het met elkaar doen en
daar hebben we iedereen voor nodig

De terugkeer van middenvelder Carmen Simonis is daarin wel belangrijk. ”Ze zal zeker een belangrijke schakel worden in het team”, zegt Rietveld. “Ze is daarom ook de tweede aanvoerster achter Larissa. Ze pakt nu al een belangrijke rol in de groep en de jonge meiden kijken tegen haar op. Maar het team draait niet alleen om Simonis. We moeten het met elkaar doen en daar hebben we iedereen voor nodig.”

Stunten

Het doel voor het komend seizoen is duidelijk. ”Wat Larissa ook al zei: kijken hoelang we kunnen meedraaien in de eerste klasse. Hopen dat we een paar keer kunnen stunten. Het liefst zou ik zeggen dat we een periodetitel kunnen pakken, maar dat is misschien nu nog te hoog gegrepen. We hebben veel nieuwe en jonge meiden die we moeten inpassen en die ook nog belangrijke spelers moeten gaan vervangen. Maar we gaan er wel voor.”

Trainer Rietveld geeft uitleg.
Carmen Simonis laat zich gelden.
Aanvoerder Larissa Zoutman geeft af.
,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *