Troep houdt gemoederen bezig

Sommige bewoners nemen niet de moeite om een stukje te lopen als een ondergrondse container vol is.

Een terugkerend probleem blijft de gemoederen bezighouden: de troep die op sommige plekken in de gemeente naast ondergrondse containers wordt geplaatst. Vaak is dat omdat de containers vol zijn of tijdelijk buiten gebruik. Gemeenteraadslid Carla van Viegen van de Partij voor de Dieren heeft er deze week schriftelijke vragen over gesteld en op de sociale media plaatsen veel mensen foto’s en boze opmerkingen.

Dat zal in de komende dagen vermoedelijk niet minder worden. Vanaf komende zaterdag worden de containers na het legen afgesloten, om te voorkomen dat er rond de jaarwisseling brand in wordt gesticht. De gemeente heeft daarom een dringende oproep gedaan om afval pas na de jaarwisseling weer weg te brengen.

Afvalverwerker Avalex reageert wel op klachten. In de meeste gevallen wordt na een melding de volle container snel geleegd. Ook haalde het servicebedrijf van de gemeente deze week een grote hoeveelheid papier en karton op, die in Nootdorp naast een gesloten container was geplaatst.

PMD afgekeurd

Ook met de gescheiden inzameling van afval in de wijk Emerald gaat het nog niet goed. Er zijn in de afgelopen weken problemen ontstaan door afgekeurde containers, die pas in het voorjaar vervangen kunnen worden. Bewoners moeten daardoor met hun afval een stukje verder lopen en dat doen ze niet altijd. Daarnaast is het in Emerald opgehaalde PMD-afval (papier, metaal en drinkpakken) tot nu toe afgekeurd, omdat er teveel restafval in de containers bleek te zijn gestort. 

De bewonersgroep ‘De omgekeerde wereld van Avalex’ heeft al een dringende oproep aan de wijkbewoners gedaan om het afval via de ondergrondse containers beter te scheiden in groen, PMD en restafval. Die afspraak is immers via het bewonersplan met de gemeente en met Avalex gemaakt. Daarmee werd voorkomen dat bewoners meerdere kliko’s in de tuin zouden krijgen.

‘Feestje geweest in Keijzershof?’ vroeg Erik de Goede zich donderdagmiddag op Twitter af. ‘Waarom kost het toch zo’n moeite om eigen afval weer mee naar huis te nemen?’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *