Twee concerten in Nootdorp

De Cantorij zingt zondagmiddag in de Dorpskerk in Nootdorp.

Het wordt een muzikaal weekend in Nootdorp, op 15 en 16 juni. Zowel Cantores Amatores als de Cantorij Nootdorp geven een uitvoering, op zaterdagavond in de Bartholomeuskerk en op zondagmiddag in de Dorpskerk.

De Cantores spelen zaterdag in op de herdenking van de invasie van de geallieerden in Normandië, 75 jaar geleden. Ze houden een muzikale herdenking met het Requiem van Fauré en verschillende toepasselijke liederen. Daaronder ook het Benedictus uit The Armed Man van Jenkins, vorig jaar in Pijnacker nog uitgevoerd door oratoriumkoor Cantando.

Meegewerkt wordt door het Atmospheric String Quintet en de bariton Wouter Verehage. Het herdenkingsconcert is zaterdag 15 juni om 20 uur in de Bartholomeuskerk. Kaarten kosten € 17,50 en zijn te koop op deze website of ’s avonds aan de kerk.

Cantorij

De Cantorij Nootdorp onder leiding van Marieke Wapenaar voert zondag 16 juni het oratorium Schepping van Johan Bredewout uit. Het koor wordt aangevuld met enkele gastzangers en -zangeressen en musici. Het begint om vier uur ’s middags in de Dorpskerk in Nootdorp. De entree is gratis.

,

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *