Drie overwinningen en een gelijkspel

RKDEO begon de nieuwe competitie in Den Haag tegen een bekende van vorig jaar: het Haagse HMSH. Op sportpark HMSH werd zaterdagmiddag na 39 minuten voetbal de score geopend. Op de rand van de zestien meter schoot Izzy Rosini de 0-1 tegen de touwen. Na rust werd de score verdubbeld. Na een overtreding in het strafschopgebied op Irian Boeschoten schoot spits Tommy Simonis vanaf elf meter raak. Zo wint RKDEO de eerste competitie wedstrijd eenvoudig en wacht volgende week zaterdag CION uit Vlaardingen. De aftrap is op sportpark Centrum om 14.30 uur.

Hier vind je de overige uitslagen uit de zaterdag 2e klasse E.

Spannend tot het einde

Op sportpark De Groene Wijdte opende DSVP zaterdag het nieuwe seizoen. Tegen FC IJsselmonde had de ploeg het lastig. Ondanks dat de bezoekers meer de bal hadden, kwam de thuisploeg op slag van rust op voorsprong via Yasien Abdelaal, die de bal in de kruising schoot, op aangeven van Bryce van der Harst. Na rust werd er niet meer gescoord en bleef het tot het einde spannend, met DSVP als winnaar. Trainer Alex van der Harst na afloop: ”Dit was een erg goede tegenstander. Zij hadden de bal, maar wij creĆ«erden de kansen. We waren erg geconcentreerd en speelden gedurfd. Daardoor viel ook de 1-0. Na rust bleef het dus spannend tot het einde doordat er toen meer strijd en counters waren. Gelukkig hebben wij hem over de streep getrokken.”

Volgende week zaterdag gaat DSVP naar Rotterdam. Daar wordt op sportpark SV Charlois gespeeld tegen Charlois. De aftrap is daar om 15.00 uur.

Moeizame tweede helft

In Rotterdam werd de eerste wedstrijd van Oliveo afgewerkt. Op sportpark Nieuw Vreelust speelden de Pijnackenaren zaterdagmiddag tegen FC Maense. Na achttien minuten opende Oliveo de score via Stefan van der Griend. Hij kopte een voorzet van Laurens Huurman binnen. Tien minuten later was het weer raak. Oliveo kon counteren na een corner van de thuisclub, Max Huurman gaf een lange pass op zijn broer Laurens, die speelde zich mooi vrij en gaf de bal aan Niels Bentvelzen die zo kon binnenschuiven. Twee minuten later viel de aansluitingstreffer al. De tweede helft was moeizaam van Oliveo en vlak voor tijd werd de gelijkmaker gemaakt. Vanuit een corner werd de 2-2 gemaakt.

Volgende week zaterdag heeft Oliveo een thuiswedstrijd. Op sportpark De Groene Wijdte komt het Rotterdamse CKC op bezoek. De aftrap is om 15.30 uur.

Hier vind je de overige uitslagen uit de zaterdag 3e klasse C.

Goede start

Voor het eerst op het programma zaterdagmiddag: Wippolder tegen Forum Sport uit Voorburg. Op sportpark Pauwmolen kwam de ploeg via Yannick Prade op een 1-0 voorsprong. De thuisploeg werd sterker, maar wist voor rust niet meer te scoren. Na een klein kwartier voetballen na de hervatting werd de voorsprong verdubbeld. Het was aanvoerder Daley Uythof die de 2-0 op het scorebord wist te zetten. Dat was ook gelijk de eindstand.

Volgende week zaterdag wacht voor Wippolder de uitwedstrijd tegen SV Honselersdijk. Op sportpark De Strijphorst is de aftrap om 14.30 uur.

Hier vind je de overige uitslagen uit de zaterdag 1e klasse B.

,

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *