Twee toiletten extra in Pijnacker-centrum

Twee extra horecaondernemers in het winkelhart van Pijacker zijn bereid om hun toilet openbaar beschikbaar stellen.

Wie in het centrum van Pijnacker nodig naar het toilet moet zal het nu nog even moeten ophouden, maar er is uitkomst: de centrummanager in het winkelhart van het dorp heeft nog twee horecaondernemers bereid gevonden om hun toilet open te stellen voor het publiek en dit via de Hoge Nood-app bekend te maken.

Tot nu toe staat, naast de toiletten bij Bibliotheek Oostland en die in het gemeentehuis, alleen nog maar het toilet in de Drie Heeren in de app. Heren, maar ook dames, kunnen daar dus plassen als de zaak open is.

De CDA-fractie dringt al enkele jaren aan op meer vrij toegankelijke toiletten in alle kernen van Pijnacker-Nootdorp. Gemeenteraadslid Kees Jongh heeft daar al verschillende keren schriftelijke vragen over gesteld en ook in de gemeenteraad is het aan de orde geweest. Het college van B & W verwees telkens naar de Hoge Nood-app die mensen op hun smartphone kunnen zetten en zo snel kunnen zien waar ze terecht kunnen als ze nodig moeten.

Nog niet aangemeld

Begin dit jaar is hierover gesproken met het bestuur van de ondernemersvereniging. Daar is uitgekomen dat de centrummanager na de lockdown enkele horecaondernemers zou benaderen om hun toiletten ook open te stellen voor het winkelend publiek. Daar zijn nu dus afspraken over gemaakt, maar in de Hoge Nood-app is dat nog niet te zien. De bedrijven die de toezegging hebben gedaan om mee te doen hebben zichzelf kennelijk nog niet aangemeld voor de app.

Het college van B & W schrijft aan de gemeenteraad dat er ‘op termijn’ mogelijkheden komen voor een structurele oplossing en daarmee wordt gedoeld op ‘de huidige ontwikkelingen in Pijnacker Centrum’. Vermoedelijk wordt daarmee het nieuwe Sociaal Cultureel Centrum op het Raadhuisplein bedoeld. Wie nu hoge nood heeft, heeft daar nog weinig aan: dat wordt op zijn vroegst in 2024 geopend.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.