Tweede Ode aan Jan Janssen

Enkele honderden fietsliefhebbers doen zaterdag 28 augustus mee aan de tweede editie van de toertocht Ode aan Jan Janssen. De fietstocht over 100 km door het Groene Hart is dezelfde als een van trainingroutes die de Nootdorpse wielerlegende regelmatig aflegde. Vorig jaar deden er 350 mensen mee en ook Jan Janssen zelf, net 80 jaar geworden, fietste mee.

De start en de finish zijn bij restaurant Buytenhout in Nootdorp, vlakbij de Dobbeplas. Tussen 9 en 12 uur ’s morgens wordt er gestart in groepjes van zes tot tien personen. Na aanmelding worden de deelnemers aan de hand van hun favoriete starttijd ingedeeld in een van de groepen en krijgen dan de precieze starttijd te horen. Op deze manier kan het evenement prima volgens de coronaregels verlopen.

De route is met borden en pijlen uitgezet, dus de deelnemers hebben zelf geen navigatie nodig. Onderweg is medische ondersteuning beschikbaar. Halverwege de route, in Zwammerdam, is een stop met koffie en appeltaart. Na afloop is er een gezellige afsluiting op het terras van restaurant Buytenhout.

Deelname aan de fietstocht kost € 25.

Informatie over de toertocht is hier te vinden. Daar kun je je ook inschrijven.

,

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *