Tweede project van Energiecoöperatie

Op een van de schuren van melkveebedrijf Gravesteyn is ruimte voor 200 zonnepanelen voor de Energiecoöperatie.

De Energiecoöperatie Pijnacker-Nootdorp gaat aan de slag met een tweede project om inwoners die zelf geen zonnepanelen op hun dak kunnen plaatsen, toch van zonnestroom te voorzien. De coöperatie heeft afspraken gemaakt met Dirk en Isabella Gravesteyn voor de plaatsing van 200 zonnepanelen op een dak van hun biologisch melkveebedrijf in Oude Leede.

Inwoners en kleine ondernemers investeren samen in het project door een of meer energieaandelen te kopen. Bij het eerste project, met 600 panelen op het dak van kwekerij Harry Wubben, waren die gesteld op € 125 voor een aandeel van 100 kWh. Die werden vlot verkocht; de belangstelling voor de aandelen in de coöperatie was groot. Vermoedelijk zal dat bij dit tweede project opnieuw het geval zijn. De investering is, afhankelijk van de hoeveelheid opgewekte energie, in 8 tot 9 jaar terugverdiend.

Aanpassingen

Voor het tweede project is onlangs een intentieovereenkomst getekend met het melkveebedrijf. Het dak van de schuur waar de panelen op moeten komen is al onderzocht en met wat aanpassingen kunnen er dus 200 panelen worden geplaatst. Dat zal nog dit jaar gebeuren. Het energieproject past goed in de filosofie van het bedrijf. Dat investeert ook zelf in een aantal zonnepanelen.

De voorinschrijving voor het tweede project is inmiddels geopend. Dat kan gebeuren via de website van de Energiecoöperatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *