Uitblazen, kopje koffie en je fiets opladen

Veel van de Rustpunten zijn te vinden bij een agrarisch bedrijf of een streekwinkeltje.

Pijnacker-Nootdorp krijgt twee Rustpunten, waar fietsers en wandelaars na een mooie tocht door de regio kunnen neerstrijken, zelf een kopje koffie of thee kunnen zetten en zo nodig de accu van hun elektrische fiets kunnen opladen. Met steun van de gemeente opent de stichting Rustpunt nog voor de zomer twee van die plekken. Waar ze precies komen wordt in de komende maanden besloten. Er hebben zich meerdere kandidaten gemeld om zo’n Rustpunt op hun terrein te vestigen.

In het oosten en noorden van ons land zijn al honderden van die plekken langs mooie fiets- en wandelroutes. Het concept is ooit bedacht in Deventer om het wandel- en fietstoerisme een boost te geven. De Rustpunten zijn altijd herkenbaar aan een bord tussen eikenhouten palen, een eikenhouten picknickset en een boomstamfietsrek. Wandelaars en fietsers kunnen er pauzeren met een kop koffie, thee of een beker limonade met iets lekkers er bij. Je betaalt daar dan een vrijwillige bijdrage voor.

Meestal zijn de rustpunten gevestigd bij een boerderij, een agrarisch bedrijf of een streekwinkeltje. Ze komen niet in de buurt van horecabedrijven, want de stichting wil de ondernemers met een café of restaurant langs de routes niet beconcurreren.

Veel aanmeldingen

Directeur Fred Heemskerk van de stichting Rustpunt wil nu zo snel mogelijk ook het westen van Nederland veroveren. “We hebben hier al op allerlei plekken presentaties gehouden over het concept, en alleen al uit Zuid-Holland hebben we 40 aanmeldingen. Vorig jaar was het al de bedoeling dat er tien zouden komen in het gebied van de Tafel van Delfland, maar het heeft toch wat langer geduurd dan we hadden gehoopt. Maar nu gaat het er toch van komen.”

De eerste twee komen dus in Pijnacker-Nootdorp, samen met twee andere Rustpunten in de gemeente Midden-Delfland. Er kan begonnen worden zodra de gemeente Midden-Delfland een definitief besluit neemt over een gemeentelijke bijdrage. Het college van B & W van Pijnacker-Nootdorp heeft al besloten om eenmalig 1610 euro bij te dragen aan de twee Rustpunten in de gemeente.

Binnenkort ook in Pijnacker-Nootdorp: even uitblazen, wat drinken en de accu van de fiets opladen.

 

 

Een opmerking bij " Uitblazen, kopje koffie en je fiets opladen"
  1. Wil bij ons op boerderij ook gelegenheid bieden voor koffie thee limonade en ijs op de grens pijnacker/berkel kleihoogt 60
    Scharrelboerderij Nooit gedacht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *