Uitbreiding Kraaienest wordt duurder

Het nieuwe deel van de school komt aan de rand van het terrein van Ipse de Bruggen, vlak achter de bestaande school.

Een financiële tegenvaller voor de gemeente Pijnacker-Nootdorp. De uitbreiding van (V)SO-school ‘t Kraaienest op het terrein van Ipse de Bruggen in Nootdorp wordt bijna anderhalve ton duurder dan verwacht. Dat komt door de situatie op de bouwmarkt, met een tekort aan mensen, materiaal en transport. Er is sprake van ongebruikelijke prijsstijgingen in staal, hout, isolatiemateriaal en andere producten.

Bij de aanbesteding voor de uitbreiding van de school bleek een overschrijding van de verwachte bouwkosten die afhankelijk van de inschrijving opliep tot bijna 30%. Uiteindelijk is in overleg met het bouwbedrijf dat het werk is gegund de overschrijding teruggebracht tot ruim 118.000 euro. Ook is er nog bijna 25.000 euro meer nodig voor het bouwrijp maken van het terrein.

Eén locatie

Door de uitbreiding zullen vanaf 2022 alle 140 leerlingen van de school voor speciaal onderwijs en voortgezet speciaal onderwijs op één locatie les krijgen. De VSO-leerlingen zitten nu in een tijdelijke accommodatie op de Molenweg, achter het afvalbrengstation in Nootdorp. Het nieuwe gebouw, dat twee bouwlagen krijgt, komt achter de huidige school op een stuk grond aan de rand van het terrein van Ipse. Daar moeten wat bomen voor worden gerooid. De VSO-afdeling wordt met een glazen loopbrug verbonden aan het huidige schoolgebouw.

De bedoeling is dat de eerste paal voor de uitbreiding na de zomer wordt geslagen. Een jaar later kan de VSO-afdeling in gebruik worden genomen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *