Uitspraak over Thuring koel ontvangen

John Thuring tijdens de laatste besluitvormende vergadering van de gemeenteraad.

De gemeenteraad van Pijnacker-Nootdorp heeft het donderdagavond niet nodig gevonden om excuses te maken in de richting van raadslid John Thuring (Gemeentebelangen), die tot het eind van de raadsperiode in de raad mag blijven door de uitspraak van de Raad van State. Dat bestuursorgaan vernietigde deze week het eerdere besluit van de raad dat Thuring niet meer in de raad kon blijven omdat hij geen ingezetene van de gemeente meer zou zijn.

Burgemeester Ravestein deed bij het begin van de vergadering van de gemeenteraad een korte en vrij koele mededeling over de uitspraak van de Raad van State. Ze constateerde dat met de uitspraak het onderwerp kan worden afgesloten. Ina Mantjes van Gemeentebelangen reageerde hier nog wel op. Ze liet nogmaals weten het eerdere besluit van de gemeenteraad te betreuren. Dat besluit had wat haar betreft nooit mogen worden genomen. Ook vond ze een excuus in de richting van raadslid Thuring op zijn plaats.

De burgemeester ging niet op de opmerkingen van Mantjes in en kondigde koeltjes het volgende agendapunt aan.

Opvallend was dat wethouder Piet Melzer als enig lid van het college voorafgaand aan de raadsvergadering enkele hartelijke woorden met Thuring wisselde.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *