Uitstel van betaling lokale lasten

De gemeente komt lokale bedrijven tegemoet vanwege de coronacrisis.

De gemeente Pijnacker-Nootdorp komt ondernemers vanwege de coronacrisis tegemoet door via maatwerk uitstel van betaling van de lokale heffingen toe te staan. Ook zegt het college van B & W toe om facturen die aan de gemeente zijn gestuurd, zo snel mogelijk te betalen.

Bovenop de landelijke maatregelen geeft de gemeente aanvullende ondersteuning aan bedrijven die het moeilijk hebben. Zo wordt ingezet om lopende projecten niet te stoppen en bouwactiviteiten zoveel mogelijk door te laten gaan of anders te verplaatsen. Ook besteedt de gemeente extra aandacht aan het afnemen van lokale producten en diensten. Verder komt er vanuit Citymarketing een campagne ‘Koop Lokaal’.

Er zijn ook enkele specifieke tegemoetkomingen afgesproken, zoals het feit dat bedrijven die een bedrijfskavel willen reserveren op Heron of Boezem-Oost de reserveringsvergoedingen uit te stellen. Bedrijven en ondernemersverenigingen krijgen extra ondersteuning van de gemeentelijke accountmanagers.

De fractie van de VVD had onlangs schriftelijke vragen gesteld over de maatregelen die B & W neemt om lokale ondernemers in deze moeilijke tijd tegemoet te komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *