Op zoek naar vakantiemaatjes

Samen wat leuks doen, een middagje Drievliet bijvoorbeeld. Zelfs dat kan dankzij het vakantiebudget.

Het maatjes- en mentorproject Jong Perspectief herhaalt deze zomer het initiatief van Vakantiemaatjes om jongeren uit kwetsbare gezinnen te helpen de deur uit te komen en een leuke zomervakantie te hebben. Dit initiatief is vorige jaar begonnen vanwege corona en bleek succesvol, vandaar dit jaar opnieuw. Vakantiemaatjes koppelt een vrijwilliger aan een kind, samen maken ze dan minimaal drie weken lang afspraken om leuke dingen te doen, twee afspraken per week, circa drie uur per afspraak.

Sommige gezinnen hebben te maken met tegenslag of kunnen om uiteenlopende redenen voor hun kind geen leuk tijdverdrijf regelen. Dan hebben we het over dingen als (vecht)scheiding, overbelasting, sociaal-emotionele problematiek of financiële problemen. Deze zorgen worden gedeeld vanuit verwijzers zoals schoolmaatschappelijk werk en jeugdhulp, met het doel zulke kinderen hopelijk toch een aanbod van sport en spel te geven.

Vooraf is er een informatiebijeenkomst. Het vakantiemaatje ontvangt een activiteitenbudget, spelmaterialen en activiteitentips. Natuurlijk wordt alles coronabestendig ingevuld. Vrijwilligers kunnen zich aanmelden voor het project vanaf 16 jaar. 16 en 17- jarigen worden als koppels ingezet, leuk met een vriend of vriendin.

Heeft u interesse in Vakantiemaatjes? Neem contact op met Jong Perspectief via info@jongperspectief.nl of bel Mariska van der Knaap, 06 2821 5084 of Cindy van Wijk; 06 570 7569.

,

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *