Van Daalen: Nominatie voor Stigasprijs

Een eigen fitnessruimte in het Pijnackerse bedrijf K.A. van Daalen.

Het bedrijf van K.A. van Daalen in Pijnacker, specialist op het gebied van grondzuigtechniek, graafwerk en verhuur van grondverzetmachines, is genomineerd voor de Stigasprijs voor gezond, veilig en duurzaam ondernemen. Van Daalen, gevestigd op De Boezem, is een van de vijf genomineerden.

De prijs wordt elk jaar uitgereikt door Stigas, kenniscentrum op het gebied van arbodiensten, aan een ondernemer die veel aandacht besteedt aan de duurzame inzetbaarheid van zijn medewerkers. K.A. van Daalen is genomineerd omdat het bedrijf al enkele jaren faciliteiten biedt die goed zijn voor de gezondheid van de werknemers. Zo is in een leegstaande kantoorruimte in het bedrijfspand aan de Ambachtsweg een fitnessruimte ingericht, die actief wordt gebruikt.

Rugklachten

Directeur Peter van Daalen, die samen met zijn broer de onderneming leidt, is trots op de nominatie. “We zijn dit traject jaren geleden al een beetje begonnen”, vertelt hij. “Onze sector staat niet al te gezond bekend. Veel mensen die roken, overgewicht, zwaar tillen, dat soort dingen.” De broers merkten dat aan den lijve: ze hadden op een gegeven moment ook zelf wat rugklachten en ze wisten dat ze eigenlijk wat meer zouden moeten sporten. “Maar een sportschool, daar hebben we niet zoveel mee. Daar hebben we toen een poosje op zitten broeden en toen viel het besluit om zelf een fitnessruimte in te richten en ook onze medewerkers te stimuleren om daar gebruik van te maken.”

Het initiatief sloeg aan. Niet alle 22 medewerkers van het bedrijf doen mee, maar toch wel een flink aantal, waaronder enkele mensen die echt fanatiek bezig zijn, zegt Van Daalen. Ook op andere gebieden doet het bedrijf veel aan het creëren van een goede en gezonde bedrijfscultuur. Zo is er sinds enige tijd ook een bedrijfshond, goed voor de sfeer en lekker om tussen de middag even mee te gaan wandelen.

Publieksprijs

Aan de Stigasprijs is ook een publieksprijs verbonden. Het publiek kan op de Facebookpagina van Stigas vijf filmpjes bekijken die een beeld geven van de genomineerde bedrijven. Het filmpje dat woensdag aan het eind van de dag de meeste likes op Facebook heeft, wint de publieksprijs.

Hieronder de videopresentatie van K.A. van Daalen. Let op: om een stem uit te brengen moet je na het bekijken van het filmpje nog wel even naar de Facebookpagina om de video leuk te vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *