Van de Gevel terug in de raad

De in juli afgetreden wethouder Hanneke van de Gevel keert eind deze maand terug in de gemeenteraad van Pijnacker-Nootdorp. Ze neemt in de fractie van Eerlijk Alternatief de plaats in van fractievoorzitter Jolanda van Leeuwen, die vandaag haar ontslag als raadslid bij de burgemeester heeft ingediend. Van Leeuwen wil meer vrije tijd, samen met haar man Bert, die binnenkort met pensioen gaat. Dat is niet te combineren met het fractievoorzitterschap.

Jolanda blijft op de achtergrond wel betrokken bij Eerlijk Alternatief. Ze wil de fractie blijven steunen met de kennis en ervaring die ze heeft opgedaan in de periode van tien jaar waarin ze in de gemeenteraad heeft gezeten.

Controlerende rol

Hanneke van de Gevel vindt het vertrek van Van Leeuwen jammer, maar het is voor haar een mooie gelegenheid om opnieuw zitting in de gemeenteraad te nemen, zegt ze. “Ik was liever zelf als wethouder doorgegaan, maar ik ben in juli geëindigd met de opmerking: laat het college in elk geval mijn klus afmaken. Het is mooi dat ik nu de kans krijg om vanuit de raad in de controlerende rol mede de kaders te stellen. Het is een andere rol, maar die is ook belangrijk.”

De oud-wethouder, die zelf als oprichter aan de wieg stond van Eerlijk Alternatief, is sinds haar aftreden hard bezig met solliciteren naar een nieuwe baan, want ze had meteen al aangekondigd geen zin te hebben om lang gebruik te maken van het wachtgeld. “Daarnaast heb ik het in de afgelopen maanden wel lekker gevonden om gewoon dom in mijn huis te klussen”, zegt ze.

Beëdiging

De bedoeling is dat Van de Gevel in de besluitvormende vergadering op 24 september opnieuw als raadslid wordt beëdigd. Ze neemt dan ook weer de rol van fractievoorzitter op zich. In de tussenliggende periode neemt raadslid Damiën van Herk tijdelijk het fractievoorzitterschap waar.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *