Van den Heuij: Procedure gaat door

Het zich terugtrekken van de wethouderskandidaat van Eerlijk Alternatief, Paul Kagie, geeft geen aanleiding om het proces dat in het presidium van de gemeenteraad is afgesproken, aan te passen. De kennismakingsronde met de overgebleven kandidaat, Marieke van Bijnen van Progressief Pijnacker-Nootdorp, gaat vandaag en morgen gewoon door, en daarna maken de fracties een afweging over haar kandidatuur voor de opengevallen wethouderspost.

Dat schrijft VVD-fractievoorzitter Peter van den Heuij maandagmiddag in een persbericht naar aanleiding van de mededelingen eerder op de dag van de EA-kandidaat. “Het is spijtig dat een serieuze kandidaat met veel bestuurlijke ervaring zich in deze fase van het proces terugtrekt”, stelt Van den Heuij. Hij gaat in het persbericht niet in op de veronderstelling van Kagie, dat de opvolging van oud-wethouder Van de Gevel achter de schermen al lang beklonken is.

Transparant

Van den Heuij verdedigt de procedure die is gekozen om te komen tot een nieuwe wethouder. “Voor dit proces is gekozen om transparant te zijn en op basis van de bevindingen te komen tot een keuze die breed gedragen wordt. Dat is overigens een werkwijze die sinds het invoeren van het hoofdlijnenakkoord in 2014 reeds meerdere malen met succes is uitgevoerd bij de invulling van een tussentijdse vacature, zoals bijvoorbeeld bij de benoeming van de heer P. Melzer als wethouder.”

Lees ook: Kandidaat Paul Kagie trekt zich terug

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *