Vanavond debat over zes stellingen

Het Pijnackerse debat wordt gehouden in Bibliotheek Oostland aan de Julianalaan.

Zeven kandidaten voor de Provinciale Staten treden maandagavond tegen elkaar in het strijdperk in een debat over belangrijke onderwerpen waar de provincie zich mee bezighoudt. Aan de hand van zes stellingen discussiëren ze in de Pijnackerse vestiging van Bibliotheek Oostland met elkaar onder leiding van Gert-Jan Jense.

Aan het Pijnackerse debat doen mee: Laurine Bonbewits (VVD), Jeroen Heuvelink (D66) Anne Koning (PvdA) Berend Potjer (GroenLinks) Monique de Veld (CDA), Carla van Viegen (PvdD) en Arjan Witte (ChristenUnie).

Stellingen

In zes ronden discussiëren de deelnemers met elkaar in twee- en drietallen aan de hand van stellingen die te maken hebben met natuur, infrastructuur, landbouw en werkgelegenheid. Ook is er na elke ronde ruimte voor mensen uit het publiek die gerichte vragen stellen aan een van de kandidaten.

Een onafhankelijke jury, die bestaat uit Klaas de Vries, Marion Schmitz, Paul Houkes en Sjaak Oudshoorn, zal na de debatten bepalen wie als beste debater kan worden uitgeroepen. Terwijl het juryberaad plaatsvindt, wordt samen met de deelnemers nog een Provinciale Staten-quiz gespeeld.

Het provinciale debat begint om 20.30 uur in de bibliotheek aan de Julianalaan 47 in Pijnacker. Publiek is zeer welkom, de toegang is gratis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *