Veel aandacht voor Coming-Outdag

Het Jeugd- en Jongerenwerk vroeg op het Raadhuisplein aandacht voor de LHBT-gemeenschap.

In Pijnacker-Nootdorp is woensdag, in het kader van de Nationale Coming-Outdag, aandacht besteed aan de LHBT-gemeenschap. Jeugd- en jongerenwerk deelde op de wekelijkse markt op het Raadhuisplein in Pijnacker regenboogvlaggetjes en roze koeken uit, en bij het gemeentekantoor op het Oranjeplein wapperde de regenboogvlag fier naast de vlag die staat voor 15 jaar Pijnacker-Nootdorp.

Het jeugd- en jongerenwerk had aan belangstelling op de markt niet te klagen, vertelt een van de jongerenwerkers. “Er zijn best veel mensen langs geweest en we hebben met veel marktbezoekers een praatje gemaakt over deze speciale dag voor homo’s, lesbiennes, biseksuelen en transgenders. En we kregen prima reacties.”

Op Coming-Outdag wordt aandacht besteed aan het belang dat iedereen ongestraft mag uitkomen voor zijn of haar seksuele voorkeur. Dat ook het gemeentebestuur meedoet komt door een initiatief van gemeenteraadslid Richard van Oevelen van Gemeentebelangen, die bij het begin van deze raadsperiode een regenboogvlag aanbood aan het college van B & W. Sindsdien wappert die vlag elk jaar op 11 oktober bij het gemeentekantoor.

De regenboogvlag, symbool voor het mogen uitkomen voor ieders seksuele voorkeur, wappert vandaag weer bij het gemeentekantoor, naast de vlag van 15 jaar Pijnacker-Nootdorp.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *