Veel behoefte aan contact

Je ziet het niet, maar het is er wel: ook in Pijnacker-Nootdorp is er veel eenzaamheid onder de inwoners. In deze coronatijd is dit extra schrijnend, omdat mensen die toch al weinig sociale contacten hebben nu noodgedwongen vrijwel niemand meer zien.

Het covid-19 virus heeft helaas ook grote gevolgen voor de bezoekdienst van de SWOP. Vrijwilligers van deze dienst bezoeken geregeld inwoners die er grotendeels alleen voor staan voor een praatje of een kopje koffie. Ook samen wandelen of een boodschap doen zijn goede mogelijkheden om iemand uit zijn of haar isolement te halen. Vanwege corona kan dat nu allemaal niet meer. De vrijwilligers van de bezoekdienst houden nog wel contact met mensen waar ze tot nu toe geregeld langs gingen, maar alleen nog telefonisch of via beeldbellen.

Toch zijn ook deze contacten belangrijk. Mensen die hieraan als vrijwilliger willen meewerken zijn dan ook altijd welkom. Sandra Mijnders van de SWOP kan daar alles over vertellen. Zij is bereikbaar van maandag tot en met donderdag bereikbaar via 015-3 699 699. Mailen kan ook via dit adres.

Bouwmodel

In de vrijwilligersvacaturebank van de SWOP staan twee voorbeelden van inwoners met weinig sociale contacten, die het fijn zouden vinden als er een bezoekvrijwilliger gevonden kan worden. Dat geldt bijvoorbeeld voor een oudere Nootdorper, die heel graag zo nu en dan samen met iemand een bouwmodel van een boot in elkaar zou willen knutselen.

Een andere alleenwonende man in Nootdorp die maar weinig mensen ziet zou ook erg blij zijn met iemand die hem af en toe wil bezoeken. Hij luistert iedere zaterdagochtend op Radio Rijnmond naar een programma over Amerikaanse blues en geniet daar ontzettend van. Een vrijwilliger die ook van deze muziek houdt zou dus extra welkom zijn.

Bezoek aan huis kan nu nog even niet, maar als straks de lockdown is versoepeld is dat weer wel mogelijk. Dan wordt eerst een gesprek gearrangeerd tussen de hulpvragers en de bezoekvrijwilliger om te zien of het klikt.

Deze en andere vacatures zijn te vinden op de vrijwilligersvacaturebank.

,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *