Veel belangstelling voor peutervoetbal

Er is veel belangstelling voor het initiatief van Nootjebal.

Ouders van peuters en kleuters zijn erg enthousiast over het initiatief om hun kinderen al op jonge leeftijd kennis te maten maken met voetbal. Het plan van twee Nootdorpse vrouwen om kinderen vanaf 2 jaar al op speelse manier spelletjes met de bal te laten doen slaat enorm aan.

De proefles die op 1 december wordt gehouden in de zaal van voetbalclub RKDEO is al helemaal volgeboekt. Ook beginnen de aanmeldingen op gang te komen voor de voetballesjes die vanaf maart worden gegeven.

Normaal gesproken kunnen kinderen pas vanaf hun 5e jaar terecht bij een voetbalclub.  Maar ook peuters en kleuters spelen graag met een bal, dus waarom zou je er niet eerder mee beginnen, vroegen Gladys Simonis en Kirsten Kok zich af. En dat gaan ze dus inderdaad doen, onder de vrolijke titel Nootjebal. Het gaat natuurlijk niet om pittige trainingen die de peuters zouden moeten doen, maar om leuke balspelletjes, het aanleren van wat behendigheid en vooral: plezier.

Voor de proefles op 1 december konden zich maximaal 48 kinderen inschrijven. Dat aantal is dus al bereikt. 

Meer informatie over Nootjebal is hier te vinden.

Lees ook: Nootjebal voor peuters en kleuters

,
Een opmerking bij " Veel belangstelling voor peutervoetbal"
  1. Nootjebal, waar peuter, kleuter en ouder genieten zal.
    Een prachtig initiatief waarbij de beweeglijkheid van kinderen gemotiveerd wordt.
    Waarom wachten tot een kind vijf jaar is? Kinderen en zeker jonge kinderen houden enorm van bewegen en ontdekken van bewegingen. En net daarom is dit de ideale oplossing. Dus laat je kind maar bewegen en doe gerust mee. Want wat is er leuker dan samen met je kind bewegen en plezier maken? Ik hoop dat dit initiatief doorgetrokken wordt naar meerdere plaatsen zodat elk kind en ouder deze kans krijgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *