Veel belangstelling voor Gildehof

Op het terrein van de bedrijven Arctic en Aweta in Nootdorp verrijst de komende jaren een vrijwel energieneutrale woonwijk.

Al aardig wat mensen hebben zich in de afgelopen dagen ingeschreven voor de eerste fase van het nieuwbouwproject Gildehof in Nootdorp. De nieuwe woonwijk, ten zuiden van het Oosteinde en ten westen van de Kruisweg, komt op de plek van het voormalige bedrijf Arctic en de fabriek van Aweta die daar nu nog zit. In de eerste fase komen er 32 ruime eengezinswoningen, waaronder ook enkele twee-onder-een-kap en vrijstaande woningen.

De inschrijving voor de woningen loopt nog tot en met 4 december om 12 uur ’s middags. Als er voor bepaalde bouwnummers meer gegadigden zijn, dan wordt er niet geloot. De woningen worden dan door de projectontwikkelaar aan een van de belangstellenden toegewezen. Inschrijvers die al meteen een financieel oriëntatierapport inleveren en die daarmee al van tevoren kunnen laten zien dat ze de woning gefinancierd krijgen, hebben bij die toewijzing een streepje voor.

Veel interesse 

Dat er veel belangstelling is voor de eerste fase van het project merken ze ook bij makelaardij Dijksman & Partners in Nootdorp. Volgens een woordvoerster komen er aardig wat telefoontjes binnen van mensen die meer willen weten over het project. “Daar speelt vast ook wel in mee dat er maar heel weinig van dit soort nieuwbouwprojecten zijn in Nootdorp. We kunnen goed merken dat er veel interesse is.”

Mogelijk speelt ook mee dat de wijk zal bestaan uit zeer energiezuinige huizen, met overal zonnepanelen op het dak en iedereen een individuele warmtepomp, waarmee de huizen bijna energieneutraal zijn. Het Gildehof wordt de eerste woonwijk in Pijnacker-Nootdorp die niet zal zijn aangesloten op het aardgasnetwerk.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *