Veel discussie over cultuuronderzoek

De gemeente gaat onderzoeken waaraan naast het nieuwe CulturA & Zo behoefte is in Pijnacker-Nootdorp.

Er komt een breed onderzoek naar de behoefte aan oefenruimten, podiumfuncties en mogelijkheden voor exposities in Pijnacker-Nootdorp. In de komende maanden gaat het college van B & W inventariseren wat er op dit gebied precies nodig is en hoe dit kan worden gerealiseerd binnen een zogenaamd cultuurhuis. Dat hoeft niet per se een nieuw gebouw te zijn; het zou ook in een of meerdere bestaande ruimten kunnen.

De gemeenteraad stemde gisteravond in met de Cultuurnota, waar dat onderzoek onderdeel van is. Maar dat ging niet zonder slag of stoot. Net zoals in de oordeelvormende vergadering al was gebleken, willen verschillende raadsfracties niet dat er naast CulturA & Zo in Nootdorp nog een tweede accommodatie komt die ongeveer hetzelfde zou bieden. Het aanbod in een te ontwikkelen cultuurhuis zou dan ook aanvullend moeten zijn op het bestaande aanbod, aldus een amendement van Lex Kroese van D66, gesteund door VVD en CDA.

Tweede bioscoop

Over hoe dat aanvullende aanbod er precies uit zou moeten zien en welke beperkingen daarbij zouden moeten worden gehanteerd ontspon zich een pittige discussie. Want wat als Pijnacker nu ineens ook een bioscoop wil, terwijl er in CulturA & Zo straks geregeld filmvoorstellingen zullen zijn? Lex Kroese: “We willen in Pijnacker-Nootdorp ook geen twee zwembaden, dus ook geen twee theaters. We moeten zorgen dat er een evenwichtig aanbod komt.”

Burgemeester Ravestein probeerde als portefeuillehouder cultuur iedereen gerust te stellen. “We hebben met CulturA & Zo echt nog niet alle behoeften in de gemeente gecoverd. Laten we niet op voorhand zeggen wat er wel of niet moet komen. We gaan gemeentebreed inventariseren wat de wensen zijn en als dat onderzoek klaar is leggen we het aan u voor.”

Tegen het amendement had Ravestein overigens geen bezwaar: dat beschouwde ze namens het college als steun in de rug. Uiteindelijk steunden Gemeentebelangen, Progressief en Trots het amendement niet. De Cultuurnota zelf werd unaniem aangenomen.

,
Een reactie op “Veel discussie over cultuuronderzoek”
  1. Eerst de bridgeclub en de klaverjasclub uit Cultura gooien en ineens ’n tweede gebouw willen voor cultuur en andere activiteiten, hoe serieus moeten we dit nog nemen?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *