Veel hulp bij aangifte inkomstenbelasting

Niet iedereen kan goed uit de voeten met de digitale belastingaangifte. Gelukkig is er voldoende hulp en ondersteuning beschikbaar.

Het is weer de tijd van het jaar… In de komende maanden regelen veel Nederlanders hun aangifte voor de inkomstenbelasting over het afgelopen jaar. Voorheen gebeurde dat met een aangifteformulier, maar nu gaat dat vrijwel altijd digitaal. Lang niet iedereen is daar handig in, maar gelukkig is er voor de inwoners van Pijnacker-Nootdorp veel hulp beschikbaar. 

Bibliotheek Oostland houdt op donderdag 15 maart een informatieavond over de belastingaangifte. Samen met Humanitas, Jeugd- en jongerenwerk en de SWOP wordt op deze avond alles verteld over hoe de aangifte precies werkt. Na een algemeen gedeelte kunnen bezoekers kiezen uit een specifiek onderwerp dat verder wordt uitgediept: jongeren en de belasting, de inkomstenbelasting als je een eigen huis hebt en de aangifte rond zorgkosten.

Wie daarna aan de slag wil kan gratis gebruik maken van de computers die in de bibliotheek voor iedereen ter beschikking zijn.

De entree voor de informatieavond is gratis, aanmelden vooraf is wel noodzakelijk. Dat kan via volwassenen@bibliotheekoostland.nl of bij de balie van de bibliotheek.

SWOP

De Stichting Welzijn en Ondersteuning heeft een uitgebreide aangifteservice voor 55-plussers. Ook inwoners die chronisch ziek zijn en mensen met een laag inkomen kunnen hier gebruik van maken.

Een team van vrijwilligers staat klaar om in alle kernen inwoners te helpen bij de digitale aangifte. Dat kan in dienstencentrum de Schakelaar in Pijnacker, in welzijnscentrum Keizershof, in kerkelijk centrum NovĂ© in Nootdorp en in wijkcentrum de Kiezel in Delfgauw. Een afspraak maken kan via tel. 015-3615139.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *