Veel meldingen van duizendknoop

De Japanse duizendknoop is moeilijk te bestrijden.

Op zeker dertig plekken in de gemeente Pijnacker-Nootdorp is de Japanse duizendknoop gesignaleerd: een invasieve exoot die heel moeilijk te bestrijden is, en die andere planten en struiken gemakkelijk kan overwoekeren.

Door zijn grote groeikracht is de plant zelfs in staat om schade aan te richten aan wegen of gebouwen. De nectarplant, zoals hij ook wel wordt genoemd, heeft wortels die wel drie meter diep gaan en die zich moeilijk laten verwijderen.

De gemeente gaat de exoot actief bestrijden door elke eerste week van de maand de plant handmatig uit te trekken of af te knippen. Door dit te blijven herhalen raakt de plant op den duur uitgeput en zal hij verdwijnen, al kan dat wel een aantal jaren duren.

Inwoners die de Japanse duizendknoop ergens zien groeien wordt verzocht om dat door te geven aan het Meldpunt Leefomgeving.

Een opmerking bij " Veel meldingen van duizendknoop"
  1. Als de gemeente dat nou ook eens zou doen met de Bereklauw die oa op de Dobbeplas in steeds grotere hoeveelheden staat…. óók een invasieve exoot en bovendien veroorzaker van akelige brandwonden als je huid er mee in contact komt. Alleen al snoeien voor alles in bloei gaat zou al een hele hoop schelen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *