Veel mensen willen burgemeester worden

Er is flink wat belangstelling voor de functie van burgemeester van Pijnacker-Nootdorp. Nu de sollicitatietermijn is gesloten blijken negentien kandidaten te hebben gesolliciteerd; elf mannen en acht vrouwen. De kandidaten variƫren in leeftijd van 38 tot 63 jaar.

Tien van hen hebben al ervaring in het openbaar bestuur, vaak als burgemeester of als wethouder in een andere gemeente. De andere sollicitanten zijn afkomstig uit het bedrijfsleven of uit een andere sector.

Commissaris van de Koning Jaap Smit van de provincie Zuid-Holland voert in de komende weken gesprekken met een aantal kandidaten die volgens hem in aanmerking zouden kunnen komen voor het burgemeesterschap. Daarna legt hij zijn bevindingen voor aan de vertrouwenscommissie van de gemeenteraad.

De vertrouwenscommissie, onder voorzitterschap van Peter van den Heuij (VVD), voert aansluitend gesprekken met kandidaten die de commissie zelf kan selecteren. Aan de hand van de profielschets die voor de nieuwe burgemeester is opgesteld legt de commissie twee kandidaten voor aan de gemeenteraad. De raad besluit daarna welke van deze twee worden voorgedragen voor de functie. In principe volgt de minister van Binnenlandse Zaken die voordracht van de raad.

De verwachting is dat de nieuwe burgemeester, als opvolger van Francisca Ravestein, op 17 januari aan de slag gaat.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *