Veel muziek op Kaarsjesavond

Op de foto met de Kerstman: dat kan ook dit jaar tijdens Kaarsjesavond.

Het wordt weer een hartverwarmend evenement woensdagavond: Kaarsjesavond in de Dorpsstraat in Nootdorp. De rode lapjes mogen weer om de straatlantaarns, de kaarsjes in de etalages kunnen weer aan en schenk de glühwein alvast maar in want honderden, zo niet duizenden inwoners van het dorp komen beslist weer langs.

Er is altijd veel muziek tijdens Kaarsjesavond en dat zal dit jaar niet anders zijn. Op het terras van het Grand Café 1837 zingt het Dickenskoor onder de grote kerstboom. Verderop in de straat laat musicalgroep Belinda van zich horen. In de Dorpskerk zijn verschillende koren te horen en de Harmonie speelt weer op zijn vaste plek: op het plein voor Nové. 

Muziekdocente Noor Nuis komt tijdens Kaarsjesavond met een primeur. Vanaf zes uur ’s avonds kondigt zij voor het eerst een mini-ensemble aan dat wordt gevormd door leerlingen van viooldocent Imme Tonkes en haarzelf: kinderen van 7 tot 11 jaar oud. Er zijn enkele violistjes bij, eentje speelt op de cello en er is ook een jonge pianist. Het miniconcert wordt gegeven bij Arco Computers, de plek waar Noor tot nu toe elk jaar zelf achter de (digitale) piano zat. 

Kinderen van Kinto, de jeugdgroep van toneelvereniging ’t Voetlicht, zijn woensdagavond ook actief. Zij figureren in de levende kerststal in de Dorpsstraat.

Kaarsjesavond is woensdag 12 december van zes tot acht uur ’s avonds.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *