Veel taalvrijwilligers nodig

Bibliotheek Oostland, Young Connection en Jong Perspectief voeren een grote campagne om meer taalvrijwilligers te krijgen. Onder het motto ‘Taal is toekomst’ worden mensen gezocht die geïnteresseerd zijn om te helpen bij het onder de knie krijgen van de Nederlandse taal. Zowel voor kinderen als voor volwassenen zijn extra taalvrijwilligers nodig.

De bibliotheek en de twee jongerenorganisaties doen al veel op het gebied van taalondersteuning. Bij Bibliotheek Oostland kunnen volwassenen terecht bij de activiteiten van het Taalhuis, terwijl Young Connection en Jong Perspectief zich vooral op kinderen richten.

Taalachterstand

Het zoeken van nieuwe vrijwilligers is nodig omdat veel mensen kampen met een taalachterstand. Dat geldt niet alleen voor nieuwkomers. Ook het aantal autochtone inwoners dat moeite heeft met lezen en schrijven neemt toe. Bij de bibliotheek en de netwerkorganisaties komen steeds meer taalhulpvragen voor kinderen binnen.

De samenwerkende organisaties, waarbij zich ook het Jeugd- en Jongerenwerk heeft aangesloten, hebben de website Taal is Toekomst gelanceerd, waarop steeds meer informatie te vinden is over het werk van de taalvrijwilligers. Op 18 mei is er voor mensen die geïnteresseerd zijn een online bijeenkomst, waarin bestaande vrijwilligers vertellen over hun ervaringen in de verschillende projecten. Wie mee wil doen kan zelf kiezen wat voor project het meest aanspreekt. Voor nieuwe vrijwilligers aan de slag gaan krijgen ze eerst een goede training en ondersteuning.

Meer informatie is te vinden op deze website. Daar is ook een aanmeldingsformulier te vinden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *