Veel vragen over te smalle weg

Foto: Bart Planken

Het college van B & W van Pijnacker-Nootdorp heeft heel wat uit te leggen over de mislukte herinrichting van een deel van de Delftsestraatweg. Verschillende fracties in de gemeenteraad hebben schriftelijke vragen ingediend over de kwestie. Omdat de raad met reces is en veel raadsleden met vakantie zijn, is de kans aanwezig dat er later nog wel meer vragen volgen.

Jolanda van Leeuwen van Eerlijk Alternatief heeft de meeste vragen gesteld. Ze wil onder meer weten door wie en onder wiens verantwoordelijkheid de specificaties voor de herinrichting van de weg zijn vastgesteld. Ook vraagt ze of voor aanvang van de werkzaamheden nog een controle is geweest en of er advies is gevraagd aan de hulpdiensten. Verder wil ze weten wat er is gedaan met opmerkingen van omwonenden tijdens de informatieavond over de herinrichting.

Net als de fracties van D66 en Partij voor de Dieren informeert Van Leeuwen naar de kosten van het opnieuw verbreden van de weg. Carla van Viegen (PvdD) wil daarnaast weten wat het college anders gaat doen zodat zoiets niet nog eens kan gebeuren.

Veel publiciteit

Het bericht dat de Delftsestraat weer op de schop moet omdat de versmalling van de weg gevaar oplevert voor bussen en vrachtwagens die elkaar moeten passeren heeft in de afgelopen dagen veel publiciteit opgeleverd. Naast de lokale en regionale media kwam het bericht ook terecht in het digitale magazine Raar Maar Waar, waarin geregeld stommiteiten van overheden worden beschreven.

Gelukkig voor Pijnacker-Nootdorp heeft de NPO voor dit jaar het satirische programma Kanniewaarzijn uit de programmering gehaald. Met de Pijnackerse weg had de redactie van dat programma anders wel raad geweten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *