Veel suggesties voor nieuwe burgemeester

De adviezen vanuit de inwoners van Pijnacker-Nootdorp, verenigingen en instellingen en het bedrijfsleven stromen binnen. Tot en met maandag zijn er al 366 reacties binnengekomen op de enquête, die de voorlopige vertrouwenscommissie van de gemeenteraad online heeft gezet. Daarmee kunnen de burgers, maar ook het zogenaamde maatschappelijke middenveld, aangeven wat voor soort burgemeester er moet komen als opvolger van Francisca Ravestein.

In de komende weken verzamelt de commissie zoveel mogelijk opvattingen over de toekomstige burgemeester. Op 10 mei komt commissaris van de Koning Jaap Smit langs in de vergadering van de gemeenteraad om de profielschets te bespreken, die tegen die tijd moet zijn opgesteld. Daarna kunnen kandidaten voor de burgemeesterspost zich melden. De sollicitatiegesprekken en de gesprekken met de gemeenteraad nemen vervolgens nog enkele maanden zijn beslag.

Francisca Ravestein heeft aangekondigd in januari haar taak als burgemeester te willen neerleggen. In oktober volgend jaar wordt ze 70 jaar; het moment waarop haar termijn als burgemeester automatisch zou eindigen. Maar ze vertrekt al eerder, om er voor te zorgen dat er een opvolger zit wanneer in mei volgend jaar de gemeenteraadsverkiezingen worden gehouden.

De vragenlijst kan nog enkele dagen worden ingevuld. Hij is hier te vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *