Veilige haven in zicht voor Avanti|Flexcom

Vreugde en teleurstelling gevat in één beeld (foto: Aleid Auwerda)

KORFBAL | Door de koploper Tempo voor de tweede keer pootje te lichten, heeft Avanti|Flexcom uit Pijnacker een reuzenstap gezet richting lijfsbehoud in de hoofdklasse A. Na de eerdere 21-25 zege in Alphen, ging zaterdag in sporthal De Viergang bij 22-20 het dak eraf.

Tempo grossierde aanvankelijk in het missen van opgelegde kansen, waar Avanti|Flexcom via treffers van Angelo van der Hout en Stefan Hogervorst dankbaar van profiteerde, 2-0. Tot 5-3 hield de marge stand, maar daarna nam Tempo het initiatief over en keek de formatie van Marrien Ekelmans en Niels van der Stuijt halverwege tegen een 9-11 achterstand aan.

In de tweede helft greep het technische duo tactisch sterk in door Angelo van der Hout Tempo-spits Jelle Steenbeek verdedigend in toom te houden. Daarmee haalde de nieuweling in het eerste van Avanti|Flexcom een belangrijke angel uit het aanvalsspel van de opponent, waar aanvallend Rick van den Blink op zijn plaats opnieuw op cruciale momenten in de wedstrijd trefzeker was.

Spannende slotfase

Avanti|Flexcom kwam bij 12-12 langszij, waarna de score tot 17-17 parallel liep. Bij die stand miste de thuisclub eerst een strafworp, maar schoot Tom Snaphaan aansluitend alsnog twee keer raak, 19-17. De laatste goal was er één om in te lijsten. Op volle snelheid passeerde Snaphaan zijn tegenstander, om vervolgens met één hand in de draai een doorloop af te ronden.

Met die voorsprong van twee doelpunten verschil en nog zes minuten op de klok brak een spannende slotfase aan. Daarin scoorde Rick van den Blink de 20-17, kwam Tempo nog terug tot 20-19 en rondde Nikki van Trigt aansluitend koelbloedig af van achter de korf, haar favoriete plek, 21-19. Tempo kwam nog één keer dichtbij tot 21-20, voordat Van Den Blink vlak voor tijd de verlossing bracht.

Volgende wedstrijd

Door deze zege heeft Avanti|Flexcom een belangrijke stap gezet richting lijfsbehoud. Het verschil met de degradatiestreep is, met nog maar drie wedstrijden te gaan, vijf punten. Komend weekend kan Avanti|Flexcom op bezoek bij De Meervogels het schip definitief in veilige haven varen. Dat zou twee speelronden voor het einde een uitstekende prestatie zijn in deze grillige competitie.

Doelpunten: Tom Snaphaan (5), Jordi van Zuidam (5), Rick van den Blink (4), Judith Goedendorp (4), Nikki van Trigt (2), Stefan Hogervorst en Angelo van der Hout.

,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *