Veiligheidsregio: voldoende capaciteit

Er is op operationeel niveau voldoende capaciteit bij de politie en de brandweer in de Veiligheidsregio Haaglanden voor de aanpak en de beheersing van het coronavirus in de regio. Dat zegt het regionaal Beleidsteam Haaglanden, dat nu tenminste eens per week bij elkaar komt.

In de bijeenkomst van donderdagmorgen zijn de burgemeesters van de negen gemeenten die samen de Veiligheidsregio vormen, geïnformeerd over de stand van zaken bij de acute zorg in Haaglanden en Hollands Midden. De zorgmedewerkers in dit gebied bereiden zich voor op een mogelijke toename van het aantal mensen, dat vanwege het coronavirus moet worden opgenomen.

Markten open

In het Regionaal Beleidsteam is afgesproken dat de markten vooralsnog open blijven. Het aanbod van verse voedingswaren wordt gezien als een belangrijk onderdeel van het winkelaanbod. Wel worden de marktkooplieden opgeroepen om niet meer dan enkele klanten bij de kramen toe te staan. De gemeenten zullen hier door middel van borden en meertalige posters bij het begin van de marktterreinen op wijzen.

Als de marktkooplieden en het publiek zich niet aan de richtlijnen houden, dan kan de openstelling van de markten alsnog worden herzien, blijkt uit het bericht van het Beleidsteam.

Pijnacker-Nootdorp maakt onderdeel uit van de Veiligheidsregio Haaglanden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *