Verbeeldingsplein alleen op zaterdag

De creamarkt is alleen op zaterdag 28 september op het Raadhuisplein.
(Foto: Bart Planken)

Het Raadhuisplein in Pijnacker is dit jaar maar op één van de twee dagen van de Verbeelding het bruisende centrum van het evenement: alleen op zaterdag 28 september. Maar het plein bruist dan wel extra. De traditionele creamarkt wordt er gehouden, er zijn informatiestands van clubs en verenigingen, de muziekverenigingen treden op en er is een complete circusschool op het plein.

De organisatie heeft er voor gekozen om het poppodium dit jaar van het plein te halen. Hierdoor ontstaat er ruimte voor Circus Nevermind, een jeugdcircus waar kinderen de hele dag les kunnen krijgen in acrobatiek en andere circuskunsten. Er komt een open circuspodium waar iedereen in en uit kan lopen.

Muziekvereniging Excelsior en Show- and Marchingband Haaglanden geven in de ochtend en de middag optredens op het plein. Verder is dit jaar het Promoplein nieuw. Op een deel van het Raadhuisplein worden alle promotiestands geconcentreerd. Culturele organisaties en verenigingen gaan hier informatie geven over hun activiteiten, en ze hopen op deze zaterdag ook nieuwe leden te kunnen interesseren.

Dichter bij de Trucker

Het muziekprogramma dat in de andere jaren op het Raadhuisplein stond is verplaatst naar De Trucker. Daar is in de middag een literair programma, onder de titel ‘Dichter bij de Trucker’. met onder andere de Pijnackerse dichters Jeroen den Harder en Arie van Driel.

In de avond kan Pijnacker helemaal los op de muziek van het dj-collectief Rackatak. House, techno, old school, drum and bass en breakbeat, het is er allemaal.

Circus Nevermind leert kinderen allerlei circuskunsten.
, ,

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *